kasten mb
ontwerp voor de kasten in woonhuis mb

Voor een familiewoning in Hengelo zijn voor het interieur ook de kasten mee ontworpen.
Bij het ontwerp is begonnen met de kasten op de ouderslaapkamer. De breedte van de kastdeurtjes is hier gebaseerd op de hart-op-hart afstand van de sporenkap. Deze maatvoering is vervolgens doorgezet voor alle overige kasten in de woning, zodat er eenheid en helderheid ontstaat.

Op de ouderslaapkamer bestond de wens voor een inloopkast. Deze is gepositioneerd in de loop naar de badkamer. Langs de wand zijn hier hoge kasten geplaatst met veel hangruimte. Onder de schuine kap is een lagere kast ontworpen met legruimte en lades.

Omdat de ouderslaapkamer onder een schuine kap ligt en om toch zoveel mogelijk ruimte te benutten is er langs de lage zijde bij binnenkomst, ook een kast ontworpen over de gehele lengte van de kamer. Hierin zijn bij de vensters zitjes opgenomen. Zo ontstaat er een plek om even te kunnen zitten en bijvoorbeeld je schoenen aan te trekken.
De lage kast loopt door langs het hoofdeinde van het bed, waar in het element ook de nachtkastjes zijn opgenomen en de diepte van de koof voor de schoorsteen wordt opgevangen.

Voor de kinderkamers zijn in dezelfde maatvoering kledingkasten ontworpen. De kasten lopen hier boven de deuren door, zodat er bij binnenkomst een doorgang en gevoel van geborgenheid ontstaat.

Op de benedenverdieping is naast de garderobekast in de hal en de kast voor de werkkamer, ook een boekenkast in de woonkamer ontworpen. De vorm van een doorgang, zoals op de kinderkamers toegepast, is hier herhaald rondom de deur naar de aangrenzende werkkamer.

realisatie kasten: Stylet / Qvatro
Roel Venema / Erik Mostert